miercuri, 18 februarie 2009

Discoballs& Aria Urbana


Marţi, 3 februarie, începând cu ora 19.00, în Silver Church, ex-Preoteasa, a avut loc un concert al celor de la Discoballs (Alexei, Mizdan şi Cristi de la fosta trupă Travka) şi al celor de la Aria Urbană din Braşov.
Sala relativ plină, încă mai aveai loc să arunci un ac, însă oamenii erau dispuşi să se simtă bine, iar cele două trupe nu au diminuat starea publicului. De asemenea, până şi locaţia a ajutat la stabilirea unui acord între ceea ce se întâmpla pe scenă şi ceea ce se întâmpla în sală. Un club cu un spaţiu generos, cu preţuri decente şi cu un tavan care chiar aduce aminte de bolta unei catedrale. Cu alte cuvinte, „bine aţi venit în catedrala drum&bass pentru seara aceasta”.
Pe scenă au urcat prima oară cei trei muzicieni de la Discoballs (http://www.myspace.com/thediscoballsproject) şi ne-au încins spiritele cu melodii improvizate cu influenţe de electronică, drum&bass şi breakbeat. La finalul unei ore, băieţii au încheiat recitalul, primind aplauze din partea publicului. După soundcheck, apar pe scenă şi cei din Aria Urbană (http://www.myspace.com/ariaurbana ). De altfel, ei au continuat ceea ce Discoballs au început, având în vedere că cele două formaţii merg pe aproximativ acelaşi gen muzical. În ciuda faptului că solistul nu se auzea mai deloc, sau, mai bine zis, nu se înţelegea deloc, publicul era decis să nu lase această mică problemă să le strice starea şi aplauzele veneau după fiecare melodie. O serie de cântări alerte care te îmbiau să începi să dansezi şi un vocal care interacţiona cu publicul. Toate ingrediente pentru un show reuşit.
Concertul Discoballs şi Aria Urbană face parte din categoria acelor concerte de la care pleci dorind să fi durat mai mult, atât pentru muzica bună, cât şi pentru acel sentiment de bine pe care ţi-l induce.

Lazăr Sabina
redactor Teen Press
© Redactia Centrala Teen Press

Niciun comentariu: